Antwoord op de meest gestelde vragen over Millboard.

Zit het antwoord op uw specifieke vraag er niet tussen?  Neem dan contact met ons op.

Wij geven graag antwoord op uw vragen, voor specifieke vragen of opmerkingen over installatie en verwerking verzoeken wij u om contact met ons te zoeken via: info@wooddeck.nl

Wie is Wooddeck?

Wooddeck is officieel importeur van Millboard – Premium Outdoor Flooring. Samen met onze geselecteerde partners brengen wij Millboard op de markt. Wij zetten ons samen met onze partners in voor een duurzaam en milieuvriendelijk buitenleven. Live Life Outside!

Waar kan ik Millboard voor gebruiken?

Millboard-terrasplanken zijn uiterst veelzijdig en kunnen in praktisch elke buitenruimte worden gebruikt voor het verbeteren van terrassen, balkons, (dak-) tuinen, promenades, bruggen, pontons, zitplaatsen, trappen, plantenbakken, wellness, zwembaden en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Is Millboard bestand tegen krassen en vlekken?

De Lastane®-afwerking is zeer goed bestand tegen krassen, vlekken van voedsel en drank en dagelijkse slijtage. Scherpe voorwerpen zoals onbeschermde tafel- of stoelpoten, puntige schoenen of voetstukken van metalen plantenbak kunnen sporen achterlaten als ze over het oppervlak worden gesleept. Dus wees voorzichtig wanneer je deze items verplaatst. Het risico van markeringen door sterke kleurstoffen en vlekken zoals bessen en uitwerpselen van dieren zal verminderd worden als het zo snel mogelijk verwijderd wordt.

Is Millboard duurzaam en milieuvriendelijk?

Ja, Millboard is een van de duurzaamste terrasplanken verkrijgbaar. Millboard is het eerste en enige merk ter wereld die haar CO2-footprint onafhankelijk heeft laten verifiëren. Het is tevens UKAS geaccrediteerd aan de internationale norm ISO 14064-1 Verified Carbon Footprint Assurance Mark. Er zijn nog veel milieuvriendelijke en duurzame eigenschappen te benoemen.

Meer informatie over de eigenschappen van Millboard

Moet ik Millboard afdichten, oliën, lakken, beitsen of verven?

Nee, alle Millboard planken zijn in de fabriek verzegeld om ervoor te zorgen dat ze in uitstekende staat aankomen. Tijdens de eerste paar weken van gebruik, zal regenwater in bolletjes op het oppervlak zitten, maar maak je geen zorgen – dit is normaal en zal stoppen zodra de tijdelijke oppervlakte-verzegeling afbreekt. Oliën, lakken, beitsen of verven is niet nodig, ook niet in een later stadium.

Kun je mij een installateur aanbevelen?

Wij werken landelijk nauw samen met diverse enthousiaste en uiterst gekwalificeerde partners. Zij zijn allen gekozen voor hun professionaliteit, hoge kwaliteit en kennis van Millboard. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kan ik een elektrische schroefmachine met klopfunctie gebruiken?

We raden het af om een elektrische schroefmachine met klopfunctie te gebruiken om de Durafix®-schroeven in Millboard te schroeven. De schroefbit en de schroefkop kunnen afbreken en de plank kan dan niet direct aan het subframe worden bevestigd.

Welk sub-frame basissysteem moet worden gebruikt?

De ideale partner onder alle weersomstandigheden voor Millboard zijn onze duurzame kunststof onderregels en balken. Ideaal en praktisch voor vochtige ruimtes zoals steigers, visplatformen, zwembaden, dakterrassen en promenades. De kunststof onderregels en balken zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Deze rotten, splijten of barsten niet, zetten niet uit, krimpen niet en hebben een veel langere levensduur dan bijvoorbeeld hardhout. Voor normaal thuisgebruik raden wij aan de hart op hart afstand van de onderliggers voor het sub-frame op 40 cm te leggen. Bij commercieel gebruik wordt 30 cm aanbevolen. Neem voor meer informatie en advies contact met ons op, bekijk ook onze installatievideo’s.

Zit er garantie op Millboard?

Ja. Millboard staat voor een hoge kwaliteit met een lange levensduur. Daarom geeft Millboard 25 jaar garantie bij privaat gebruik en 5 jaar bij commercieel gebruik. Om van deze garantie te kunnen genieten, moet je het binnen 90 dagen na installatie schriftelijk registreren.

Wat is het verschil tussen houten balken en composiet balken?

Hout is het meest gebruikte subframe materiaal en heeft vaak een garantie van 15 jaar. Dit is echter alleen onder ideale omstandigheden. In toepassingen waarbij het hout in contact is met de grond of een beperkte luchtstroom heeft, zal dit de duurzaamheid belemmeren en in sommige gevallen de beoogde levensduur tot 1/3 verminderen. Wij raden je aan om een houtvrij alternatief te gebruiken om de duurzaamheid van het subframesysteem te maximaliseren. Hiervoor kunnen wij onderregels en balken van 100% gerecycled kunststof leveren. Wanneer je dit als een alternatief voor hout gebruikt, moet je er rekening mee houden dat de structurele overspanningen niet equivalent zijn. Raadpleeg de Installatiehandleiding of installatievideo voor meer informatie. Neem bij twijfel altijd contact met ons op.

Kan ik een standaard plank van Millboard als kantstuk gebruiken?

Ja, dat is mogelijk. Als de rand louter esthetisch is, zoals een balkonrand, kan dit een mooie afwerkingsoptie zijn. Het is echter niet aan te raden om een standaardplank te gebruiken als rand die zeer waarschijnlijk frequente impact krijgt, zoals een trap. Millboard afwerkingsplanken zoals de Bullnose board zijn met het oog op een hoge impact hiervoor speciaal ontworpen en hebben als zodanig een dikkere Lastane®-toplaag. Deze is tevens beter bestand is tegen stoten en schaafwonden door de speciale opstapkanten en andere bijbehorende aanpassingen. Afhankelijk van jouw project zijn afgeronde of rechte stapranden leverbaar, al dan niet in een vaste of flexibele uitvoering. Voor het buigen de afwerkingsplanken en stapranden is minimaal kamertemperatuur nodig. Schade die ontstaat bij lagere temperaturen is op eigen risico. Vraag bij bestelling van afwerkingsplanken en (flexibele) stapranden altijd naar de specificaties.

Kun je Millboard schilderen of kleuren?

Nee, dat is niet nodig! Millboard is een duurzaam kleurvast, UV-stabiel en een onderhoudsarm product dat geen beschermende coating vereist. Verven en vlekken hechten zich niet goed aan het oppervlak.

Wat is Millboard?

Millboard is een terrasplanken-fabrikant uit de UK met duurzaamheid hoog in het vaandel. Millboard is nagenoeg onderhoudsvrij, heeft een erg lange levensduur en is daarmee hét alternatief voor hardhout, hout-composiet, bamboe en andere soorten terrasplanken. Uniek om haar natuurlijke echtheid, uniek om haar vele duurzame eigenschappen.

Meer informatie over de eigenschappen van Millboard 

Hoe reinig en onderhoud ik Millboard?

Omdat Millboard is gemaakt van niet-poreus composiet, is het bestand tegen bemoste ophopingen en vlekken, en heeft het dus heel weinig onderhoud nodig. Gebruik eenvoudig een mild reinigingsmiddel en een borstel om vlekken te verwijderen. Blijf uit de buurt van oplosmiddelen, chemicaliën en schurende schoonmaakmiddelen die uw Millboard-terrasplanken kunnen beschadigen. Normaal gesproken is het niet nodig om onder druk te wassen.

Is Millboard slipbestendig?

Ja, in BS79.76 slipweerstandtests, bereikt de volledige Millboard-collectie een van de hoogste antislipweerstandsniveaus. Het unieke Lastane®-oppervlak – een zachte elastomeercoating – is zorgvuldig ontwikkeld om een taai oppervlak te bieden dat de slipweerstand in natte omstandigheden aanzienlijk verbetert. Alg kan zich tevens niet hechten door de niet-poreuze toplaag. Hierdoor blijft gladheid ook uitgesloten.

Wat als het sneeuwt of ijzig is?

Een kleine hoeveelheid wit keukenzout kan worden gebruikt om uw Millboard-terras ijsvrij te houden. Gebruik geen steenzout, want dit bevat klei en grint en kan schurend zijn. Wanneer de winter voorbij is, kun je het oppervlak eenvoudig reinigen met een sopje en een zachte bezem. Millboard is tevens vorstbestendig.

Zijn de kleuren van Millboard consistent t en Uv-bestendig

Zoals bij alle vloeren adviseren we u om alle benodigde Millboard-terrasplanken tegelijkertijd te kopen om ervoor te zorgen dat de kleuren zo consistent mogelijk zijn. Als je niet al jouw Millboard-terrasplanken in één keer bestelt, kun je verschillende batches mengen om een subtiele variatie in het gehele project te creëren. Diverse verkleuringstesten wijzen uit dat Millboard stabiel is op het gebied van verkleuring en UV-bestendigheid. De kleuren blijven vele malen langer behouden dan houten, bamboe, composiet of ander soortige buitenvloeren.

Kan ik Millboard net als hout zagen?

Ja. Het zagen kan bijvoorbeeld met een normale (hout-)zaag. Met een multifunctionele afkortzaag of verstekzaag wordt het mooiste resultaat behaald. Gebruik altijd veiligheids- en beschermingsmaatregelen als je gaat zagen zoals een veiligheidsbril, stofmasker, gehoorbescherming en werkhandschoenen. Omdat het voorgevormde uiteinde van de plank verloren gaat bij het zagen, kunnen deze in minder visuele gebieden tegen een muur of een randprofiel geplaatst worden. Voor kleurafwerking van de gezaagde uiteinden is bijpassende Touch-up coating beschikbaar.

Welke schroeven moeten worden gebruikt om Millboard planken te bevestigen?

Na uitgebreide tests raden we Durafix®-schroeven van roestvrijstaal aan. Deze zijn speciaal ontworpen voor Millboard. Het is niet nodig om Millboard-terrasplanken voor te boren of te verzinken. De unieke Lastane®-toplaag herstelt zichzelf, waardoor er slechts een vrijwel onzichtbaar merkteken op het oppervlak achterblijft. Dit noemen we ook wel het “lost-head” effect.

Wordt een terras gemaakt van Millboard warm in de zon?

VOORZICHTIG – Bij hoge temperaturen of langdurig fel zonlicht kunnen Millboard-terrasplanken heet worden. Wees dus voorzichtig als je op blote voeten over het terras van Millboard loopt in warme en zonnige omstandigheden. Onder deze omstandigheden kan het nodig zijn om schoeisel te gebruiken. Speciale aandacht is nodig bij het gebruik van Millboard-terrasplanken in gebieden met hitte / UV-reflecterend glas. N.B.: De gevoelstemperatuur van Millboard-terrasplanken ligt daarentegen ongeveer 15 graden Celcius lager dan een normale tegel.

Kan ik een vuurkorf, BBQ of terrasverwarmer op een Millboard terras gebruiken?

In gevallen waarin er hout of steenkool brandt, moet de vuurkom / vuurpot op een porseleinen plaat of cementtegels staan. Het geplaveide gebied moet zich ongeveer 1 m buiten de vuurkom / vuurpot uitstrekken. Alle sintels of brandend materiaal moeten onmiddellijk verwijderd worden om zo schade aan het oppervlak van Millboard te voorkomen. Voor zover bekend beïnvloeden terrasverwarmers of infraroodverwarmers de Millboard-terrasplanken niet.

Is Millboard brandveilig?

Ja. Alle soorten uit het Millboard assortiment zijn getest door de BBA met certificaat 17/5409 voor het gebruik als terrasplank. Millboard-terrasplanken zijn tevens getest volgens BS EN ISO 13501-1: 2007 + A1: 2009 en hebben een Bfl-S1-reactie op brandclassificatie (brandtest voor vloeren). Millboard-terrasplanken worden niet aanbevolen voor gebruik als gevelbekleding op gebouwen van 18 m (6 verdiepingen) of hoger. Voor ander bekledingsgebruik moet dit worden onderworpen aan de bouwvoorschriften om zo de geschiktheid en het gebruik te controleren.

Met welke toleranties moet je rekening houden?

Er zullen altijd kleine afwijkingen in de afmetingen van de plank zijn. Dit komt bijvoorbeeld door het vormen van de toplaag met natuurlijk eiken en vanwege de druk van het schuim tijdens het fabricageproces. Desondanks worden de planken gekalibreerd om een zo consistent mogelijk profiel te behouden. De toegestane toleranties zijn: Breedte: ± 3 mm. Lengte: ± 5 mm. Dikte: ± 2 mm De afmetingen van de Weathered Oak kunnen iets meer variëren omdat ze gevormd zijn van verweerd eiken.

Kun je Millboard structureel gebruiken voor dragende toepassingen?

Het wordt niet aanbevolen om Millboard te gebruiken in structureel dragende toepassingen. Millboard-terrasplanken moeten worden bevestigd aan een structureel frame, gemaakt van hout of bij voorkeur van gerecycled kunststof.

*Aan de informatie en adviezen op onze website kunnen geen rechten worden ontleend.