Veelgestelde vragen


De antwoorden op de meest gestelde vragen over Millboard vindt je hier, voor specifieke vragen over installatie en verwerking verzoeken wij je om contact met ons te zoeken via: info@wooddeck.nl

Veelgestelde vragen buitenvloeren

Millboard is een toonaangevend merk op het gebied van hoogwaardige buitenvloeren en gevelbekleding. Het is een duurzaam alternatief voor hardhout en conventioneel composiet, dat er niet alleen uitziet en aanvoelt als echt hout, maar ook veel voordelen biedt. Millboard buitenvloeren zijn vervaardigd uit een unieke mix van polyurethaan, minerale vezels en de Lastane® toplaag wat resulteert in een vloer die niet alleen sterk en duurzaam is, maar ook slipvast en onderhoudsvriendelijk.

Daarnaast biedt Millboard gevelbekleding een duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor traditionele houten gevelbekleding. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit, duurzaamheid en natuurlijke uitstraling, waardoor het de ideale keuze is voor elk buitenproject.

Meer informatie over de eigenschappen van Millboard

Millboard buitenvloeren zijn geschikt voor een breed scala aan buitenprojecten, waaronder terrassen, balkons, veranda’s, steigers, vlonderpaden, dakterrassen, trappen en zwembadvlonders/zwembadranden. Met een reeks natuurlijk ogende kleuren en texturen bieden onze duurzame materialen een alternatief voor houten en conventionele composietvloeren. Millboard is slipvast en onderhoudsarm de buitenvloeren zijn bestand tegen vocht, vuil, algengroei, vlekken, krassen en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor buitenruimtes die intensief worden gebruikt.

Naast buitenvloeren biedt Millboard ook gevelbekleding die zorgt voor een stijlvolle en duurzame afwerking van je woning of bedrijfspand. Millboard gevelbekleding is beschikbaar in diverse afwerkingen en kleuren, en biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en blijft je gevel er jarenlang prachtig uitzien.

Ontdek onze inspiratieprojecten en laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden van Millboard buitenvloeren en gevelbekleding.

Ontdek de buitengewone schoonheid van Millboard buitenvloeren en gevelbekleding in onze showroom!

Maak een afspraak en ervaar de hoogwaardige kwaliteit, unieke uitstraling en duurzaamheid van onze producten. Vanaf het moment dat je binnenstapt, word je overweldigd door de verschillende showtuinen en inspirerende oplossingen op het gebied van buitenleven. Ons team staat klaar om je te helpen de perfecte oplossing te vinden voor jouw buitenruimte. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek waarom Millboard de beste keuze is voor buitenvloeren en gevelbekleding van het hoogste niveau.

Je bent van harte welkom aan de Spechthorstdwarsweg 11 in het Twentse dorpje Goor.

Millboard wordt aangeboden via een zorgvuldig gekozen netwerk van goedgekeurde voorschrijvers en dealers in het Nederland. Zij zijn speciaal gekozen vanwege hun kennis van Millboard en hun uitstekende service.

Ontdek waarom Millboard de beste keuze is voor hoogwaardige en duurzame buitenvloeren en gevelbekleding. Bezoek een van onze deskundige dealers in Nederland voor de juiste informatie en prijzen, evenals de kennis en ervaring om jouw project tot leven te brengen.

Laat ons je helpen jouw droomproject werkelijkheid te maken!

Wooddeck is de enige officieel geautoriseerde distributeur van Millboard voor Nederland.

Samen met onze geselecteerde partners brengen wij hoogwaardige buitenvloeren en gevelbekleding van het merk Millboard op de markt in Nederland. Onze focus ligt op het bieden van duurzame en hoogwaardige oplossingen voor elk type buitenproject. Bij Wooddeck streven we naar klanttevredenheid en bieden we deskundig advies, ondersteuning en installatie-instructies voor alle Millboard producten die we aanbieden.

Alle aanbieders van Millboard producten in Nederland zijn (in)direct partners van Wooddeck.

Ja natuurlijk!

Wil je ervaren hoe Millboard planken er in het echt uitzien en aanvoelen?

Vraag dan nu kosteloos 3 samples aan via onze website! Het is heel gemakkelijk en snel. Ontvang de samples binnen slechts twee werkdagen bij jou thuis. Zo kun je rustig en op je gemak de verschillende kleuren en afwerkingen bekijken en vergelijken.

Vraag je je af waarom Millboard er zo uit ziet? Klik of tik op de boven-, zij- of onderkant van het interactieve 3D-voorbeeld om meer te weten te komen over dit geweldige terrasmateriaal. Houd er rekening mee dat elke plank en elke sample uniek is en enigszins in uiterlijk kan verschillen.

Wanneer je voor het eerst naar jouw nieuwe Millboard terrasplanken kijkt, zul je versteld staan van de aandacht voor detail, vakmanschap en kwaliteit. Je zult merken hoe licht en toch duurzaam de planken zijn, klaar voor gebruik.

Er zijn een paar dingen waarvan we gebruikers adviseren op de hoogte te zijn voordat ze erin duiken en dat droomproject bouwen:

+ Op de oppervlakte van de planken zal bij ontvangst een lossingsmiddel aanwezig zijn wat voor een wat licht glanzend effect kan zorgen. Dit middel zorgt er voor dat de planken na productie gemakkelijk uit de mallen gehaald kunnen worden. Na installatie van de planken zal deze na enkele weken vanzelf weer verdwijnen door gebruik en weersomstandigheden.

+ Net als hout hebben geen twee Millboard-vlonderplanken dezelfde kleur. Subtiele kleurnuances tussen verschillende planken geven de meest natuurlijke uitstraling. Dit is om jouw terras de mooie looks van een natuurlijk houten terras te geven, zonder de nadelen er van.

+ Millboard planken zijn onder extreme druk gevormd in mallen gevormd en niet geëxtrudeerd. Dus enige maatafwijking is te verwachten. De toleranties die wij toestaan voor de afmeting van onze vlonderplanken zijn beperkt tot: Breedte: ± 3mm. Lengte: ± 5 mm. Dikte: ± 2 mm.

+ Net als bij hout kan het eventueel nodig zijn om de uiteinden van de planken tijdens de installatie af te zagen om een gladde, strakke afwerking te verkrijgen.


Millboard vlonderplanken zijn zeer veelzijdig en toepasbaar in vrijwel elke buitenruimte (onder voorbehoud van bouwtoezicht). Creëer terrassen, gevelbekledingen, balkons, daktuinen, promenades, bruggen, pontons, zitbanken, trappen, plantenbakken en meer. Millboard kan gebruikt worden als een decoratieve oppervlakte voor de meeste buitenontwerpen, zolang het maar aan een structureel element wordt bevestigd.


Millboard is ontworpen om de natuurlijke variaties en kleurnuances van hout na te bootsen. Het is niet de bedoeling dat het product identieke tinten heeft. Door alle Millboard-terrasplanken die u nodig heeft in één keer te kopen, kun je er zeker van zijn dat de kleurnuances consistent zijn. Tevens raden we altijd aan om de planken vóór installatie eerst uit te leggen om zo een mooie subtiele mix te creëren.

Monsters worden verstrekt als weergave van het product en we raden klanten aan om volledige planken als onderdeel van een kaartspel te bekijken, om het product volledig te waarderen, voorafgaand aan de aankoop.


Millboard doet er alles aan om de look van natuurlijk hout na te bootsen. Zoals met alle producten die worden blootgesteld aan de weerselementen, waaronder zonlicht, sneeuw en regen, zal Millboard na verloop van tijd natuurlijk verweren en iets in kleur teruglopen. Lichte vergeling, vooral in de diepere nerven van de Millboard terras- en gevelplanken, zal zichtbaar zijn en het verlies van glans is ook te verwachten en opzettelijk geconstrueerd. Millboard wil het natuurlijke stuk hout zo goed mogelijk nabootsen, samen met Millboard’s unieke handgekleurde proces.


Zoals bij alle composietproducten, zijn de oppervlakken van de planken meestal heter dan hout wanneer ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Met name donkere kleuren zullen heter aanvoelen en kunnen oncomfortabel zijn om op blote voeten op te lopen. Bij direct zonlicht en hoge temperaturen kan schoeisel nodig zijn. Bijzondere voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van terrassen in gebieden met hitte-/UV-reflecterend glas of rond zwembaden.


Omdat Millboard is gemaakt van een minerale harssamenstelling is het stabiel in vergelijking met hout of composieten op basis van hout. We raden een opening van 4 mm aan tussen de zijkanten van de planken en een opening van 1 mm tussen de uiteinden van de planken. Tussen de planken en elk vast oppervlak moet een opening van 10 mm worden gelaten om de afwatering te bevorderen.


Ja. De Millboard Garantie geeft je gemoedsrust. Millboard verzekert je dat zij zich zullen houden aan de bepalingen, zoals vastgelegd in het Beperkte Garantiedocument. Millboard geeft een beperkte garantie van 25 jaar voor particuliere doeleinden of een beperkte garantie van 5 jaar voor commerciële doeleinden, afhankelijk van de installatietoepassing van de boards en wanneer deze binnen 90 dagen na installatie is geregistreerd. Klik hier om jouw garantie te registreren.


De Lastane®-toplaag is bestand tegen vlekken en krassen van eten en drinken en tegen dagelijkse slijtage. Scherpe voorwerpen zoals onbeschermde tafel- of stoelpoten, puntige schoenen, dierenklauwen of metalen plantenbakken kunnen sporen achterlaten als ze over het oppervlak worden gesleept, dus wees voorzichtig wanneer je deze voorwerpen verplaatst. Het risico op vlekken door sterke kleurstoffen en vlekken zoals bessen en uitwerpselen van dieren wordt verminderd als ze zo snel mogelijk worden verwijderd, dit geldt ook voor spijsoliën of -vetten die in contact komen met de Lastane® oppervlak.

Zorg ervoor dat je de Millboard planken afschermt en beschermt tegen alle omringende bouw- en/of landschapswerkzaamheden, schilder-, pleister- of cementachtig stof dat het oppervlak zou kunnen verontreinigen of vlekken achterlaat, vooral als de planken recentelijk zijn geïnstalleerd. Millboard kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor problemen die voortkomen uit het feit dat de planken zijn aangetast door vreemde stoffen, aangezien dit geen fout met het product is. Millboard kan reinigingsoplossingen aanbevelen die gebruikt kunnen worden om ontstane problemen aan te pakken of voor situaties waarin onze richtlijnen niet zijn opgevolgd.


Na uitgebreide tests adviseren en leveren wij Durafix® roestvrijstalen schroeven, speciaal ontworpen voor Millboard – dit is een vereiste voor Millboards beperkte garantie. Het is niet nodig om Millboard terrasplanken voor te boren of te verzinken. De unieke coating van het Lastane®-materiaal buigt terug over de schroefkoppen, waardoor er een minimaal spoor achterblijft. Dit kan eventueel meer zichtbaar zijn op de lichtere kleuren. Mochten sommige schroeven grotere sporen achterlaten, dan kunnen deze worden opgevuld – zie de montagehandleiding van Millboard of neem contact op.


Omdat Millboard planken in een mal gegoten producten zijn, gebruikt Millboard een lossingsmiddel in het fabricageproces. Wanneer de Millboard voor het eerst geleverd worden, zit dit lossingsmiddel nog steeds aan het oppervlak. Dit kan ertoe leiden dat de planken een glanzend of gewaxt oppervlak hebben en kleine vuildeeltjes en waterparels/bolletjes bevatten. Het lossingsmiddel zal door natuurlijke verwering binnen 6-8 weken loskomen van het oppervlak. Dit proces kan worden versneld door de planken na installatie schoon te maken met warm zeepwater en een harde borstel.


Wanneer de planken voor het eerst geïnstalleerd worden, hebben de Millboard planken nog een lossingsmiddel op het oppervlak. Dit zal binnen 6-8 weken verdwijnen als gevolg van natuurlijke verwering en gebruik.

Oppervlaktewater zal altijd meer voorkomen op Millboard producten omdat het gemaakt is van een niet-poreuze samenstelling. Door de planken enigszins onder afschot te monteren, zal het meeste water van het oppervlak worden afgevoerd, maar niet al het water. Houd je aan de relevante openingen aan de zijkanten en uiteinden van de planken volgens de installatierichtlijnen om de afwatering te vergemakkelijken. De planken hebben een cupping-tolerantie van 2 mm. Oppervlaktewater kan met een borstel of grote vloertrekker van het oppervlak van de planken worden verwijderd. Rijp of ijs kan worden verwijderd door (gewoon) wit zout over het oppervlak van de plank te strooien (geen strooizout met zand). Wanneer de planken voor het eerst geïnstalleerd worden, hebben ze nog een lossingsmiddel op het oppervlak. Dit zal binnen 6-8 weken verdwijnen als gevolg van natuurlijke verwering en gebruik. Het lossingsmiddel betekent dat het waterparels of -bolletjes vormt over het oppervlak van de planken. Zodra dit lossingsmiddel verdwijnt, zal het water over het oppervlak van de plank verdwijnen.


Er zal altijd een kleine afwijking in de afmetingen van de plank zijn vanwege het feit dat Millboard producten gegoten zijn van natuurlijk eikenhout en vanwege de druk van het gietproces. Desondanks kalibreren we de boards om een zo consistent mogelijk profiel te behouden. De productietoleranties zijn: Breedte: ± 3 mm. Lengte: ± 5 mm. Dikte: ± 2 mm. De afmetingen van de Weathered Oak serie kunnen tussen de mallen meer variëren omdat ze zijn gevormd uit versleten eiken met minimale wijzigingen in de afmetingen. Bij het installeren van de planken kunnen opvulplaatjes nodig zijn om een vlakke afwerking tussen twee planken te creëren.

Maatvariatie is ook mogelijk met de Millboard Envello® gevelplanken. Daarom zijn dezelfde productietoleranties van toepassing (Breedte: ± 3 mm. Lengte: ± 5 mm. Dikte: ± 2 mm).

Bij gebruik van Millboard Shadow Line-producten kan het nodig zijn om tijdens het installatieproces Millboard Multi-Spacers te gebruiken om een rechte en consistente opening van 6 mm tussen de planken te bereiken.

Raadpleeg voor meer informatie de Millboard Envello®-gevelbekledingsinstallatie en gebruikershandleiding in het Help & Advies-gedeelte van onze website.


Veelgestelde vragen Envello gevelbekleding

Millboard is ontworpen om de natuurlijke variaties van hout na te bootsen en het is niet onze bedoeling dat het product identieke tinten heeft. Door alle Millboard-bekledingen die je nodig hebt in één keer te kopen, kun je ervoor zorgen dat de kleur even consistent is.

Er worden monsters verstrekt als weergave van het product. We raden klanten aan om de volledige planken in een showroom te bekijken om een goed beeld van de Millboard producten te krijgen alvorens over te gaan tot aankoop.

Onze Shadow Line+ gevelplanken zijn getest volgens BS EN 13501-1 en hebben een brandclassificatie van D-s3, d0. De Board & Batten- en Shadow Line-serie zijn ook gemaakt met brandvertragers in de planksamenstelling, maar ze zijn NIET brandwerend en hebben geen brandklasse certificaat.

De verantwoordelijkheid voor de geschiktheid van de gevelbekleding op de gewenste locatie moet worden bepaald door een gecertificeerde bouwprofessional (gebouwtoezicht, opstalverzekering, brandweerman, aannemer, enz.). Millboard kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor onjuiste specificatie, toepassing of productinstallatie in gebieden die niet in overeenstemming zijn met de richtlijnen van de overheid. Actuele richtlijnen moeten worden verkregen van de websites van de Nederlandse Rijksoverheid.

Millboard-terrasplanken zijn getest volgens BS EN ISO 13501-1:2007+A1:2009 en hebben een brandreactieklasse Bfl-S1 (brandtest voor vloeren). Millboard wordt niet aanbevolen voor gebruik als bekleding of balkonterras van gebouwen van 11 m of hoger, en voor ander gebruik moet het worden onderworpen aan bouwvoorschriften om de geschiktheid, het gebruik en de nabijheid te controleren.

Bekijk het brandrapport; (URL à Millboard Fire Test Results EN-13501-1)

Meer informatie over vereisten voor brandveiligheid en actuele richtlijnen vind je op de websites van de Nederlandse Rijksoverheid.

Millboard-terrasplanken zijn gecertificeerd volgens EN 13501-1 en hebben een classificatie van Bfl-s1 bij gebruik als vloerproduct. Dit betekent niet dat de terrasplank een ‘B’-classificatie zal hebben wanneer ze worden gebruikt in een bekledingstoepassing. Wanneer de terrasplanken worden gebruikt in een bekledingstoepassing, hebben ze geen brandclassificatie en hebben ze geen ‘brandgedrag’-certificaat. De verantwoordelijkheid voor de geschiktheid van de bekleding op de vereiste locatie moet worden bepaald door een gecertificeerde bouwprofessional , brandweerman, aannemer, enz.). Millboard kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor onjuiste specificatie, toepassing of productinstallatie in gebieden die niet in overeenstemming zijn met de richtlijnen van de Nederlandse Rijksoverheid. Actuele richtlijnen moeten worden verkregen van de websites van de Nederlandse Rijksoverheid.

Heb je een vraag die nog niet beantwoord is?


Neem contact met ons op, we helpen je graag verder